Lisanne stelt zich voor

Wie ben ik?

Ik heb op uiteenlopende wijze en verschillende plekken werkervaring opgedaan. Ik heb Klinische Psychologie gestudeerd aan de UvA, een vervolg opleiding gevolgd voor mijn werk als Praktijkondersteuner Huisartsenzorg Geestelijk Gezondheidszorg (POH GGZ), en ik heb vrijwilligerswerk gedaan in Thailand bij een weeshuis. Ik ben daarnaast bedrijfsleider van een eetcafé geweest in Amsterdam centrum. Als psycholoog heb ik met volwassenen gewerkt en in de functie van pedagogisch begeleider met kinderen.

Ik ben er (af en toe met pijn en moeite) achter gekomen dat werken in de reguliere geestelijke gezondheidszorg (GGZ) niet bij mij past. Ik hou van de vrijheid die een eigen onderneming mij geeft en van de korte lijntjes van kleine bedrijven. Daarom werk ik nu met veel plezier als POH-GGZ, als lifecoach, en soms als Lachyoga leider. Als lifecoach en als POH GGZ kan ik net zoveel tijd besteden aan de ondersteuning van cliënten als gewenst is. Ik heb geen wachtlijsten en er is geen protocol dat mij ervan weerhoudt om aan te sluiten bij de hulpvraag van een cliënt. Dit ervaar ik als een opluchting en enorm veel vrijheid om te kunnen geven wat nodig is.

Wat betreft mijn persoonlijke stijl: Ik vind het belangrijk om te genieten van het leven ondanks dat het leven dit niet altijd makkelijk maakt. Het helpt om, nadat je de nodige ruimte hebt genomen voor je verdriet, boosheid of angst, je focus weer te leggen op wat je graag wilt. Vaak zijn we geneigd de focus te houden bij de dingen die we niet meer willen. Het is vaak mijn taak om te ondersteunen bij het zoekproces waarbij de focus weer mag liggen op de dingen die we juist wel willen.

Lachen is daarin een krachtige wijze van ontlading en ontspanning voor lichaam en geest, en het is een fijne manier om weer (even) van het leven en van elkaar te genieten. Het is daarnaast helend als je een zekere mate van rust en vrede hebt met wie je zelf bent. Als je begrip kan hebben voor je eigen eigenaardigheden en mogelijke tekortkomingen, dan kun je met liefde je angsten te lijf gaan, en ontstaat er ruimte om te groeien.