Lachyoga – Lachen met Lisanne

Wat is Lachyoga?

Lachyoga is ontwikkeld door een Indiase huisarts, dr. Madan Kataria, en zijn vrouw Madhuri, die yoga instructrice is. Lachyoga is lachen zonder reden. Het draait om de lachspieren opzettelijk activeren. Zo kun je onafhankelijk van je humeur en je humor de lichamelijke en geestelijke voordelen van lachen ondervinden. Lachen, ook opzettelijk aangezwengeld, zorgt voor meer balans in verschillende lichamelijke processen.

Op donderdag avond Lachyoga in Het Element Zaandam

Vanaf donderdag 5 juli om de week Lachyoga les in Het Element Zaandam, Zilverschoonplein 18, vlakbij NS station Zaandam Kogerveld (www.hetelementzaandam.nl).

De Lachyoga les is elke oneven week op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur, inclusief napraten met een kopje thee.

Vrije inloop, dus je bent niet verplicht vooraf aan of af te melden.
Kosten zijn 15 euro per les en je tweede les is gratis!

De eerste Lachyoga les bij het Element vindt plaats op donderdag 5 juli vanaf 19.00 uur. Daarna donderdag 19 juli, donderdag 2 augustus, donderdag 16 augustus, etc.

Andere locaties

Een sessie kan op elke locatie plaatsvinden. Als er maar ruimte is, of gemaakt kan worden, om te lachen.

Ik kan een mooie, gezellige ruimte voor een lachyoga workshop verzorgen. Je mag ook zelf een ruimte aanleveren, bijvoorbeeld een kantoortuin of een ruime woonkamer.

Lachyoga op je werk - Teambuilding

Kan je team wel een oppepper gebruiken? Of wil je juist de goede werksfeer in stand houden? Bied je werknemers teambuilding in de vorm van lachyoga aan.

Samen lachen vergroot het gevoel van verbinding met elkaar en bevordert zo de loyaliteit en samenwerking.

Lachen verlaagt daarnaast je stressniveau. Een hoge mate van stress is één van de belangrijkste veroorzakers van psychische en lichamelijke klachten. Meer lachen kan zodoende de productiviteit verhogen en het ziekteverzuim verlagen.

Omdat lachen stress verlaagt kan het tevens de creativiteit van werknemers ten goede komen. Stress kan veel energie kosten en laat daardoor minder energie over om te besteden aan secundaire activiteiten, zoals creatieve denkprocessen. De rust die na een goede lachbui ontstaat geeft meer ruimte voor het bedenken van creatieve oplossingen.

Waarom is lachen gezond?

Heb je nog wel eens een flinke lachkick? Ken je dat gevoel van ontspanning en opluchting na een lekkere lachbui? Dat komt door de aanmaak van extra Dopaminen en Endorfinen in je lijf wanneer je lacht.

Dopaminen en Endorfinen zijn hormonen, die zorgen voor een gevoel van vreugde en werken tevens als een lichaamseigen pijnstiller. Daarbij veroorzaakt lachen een andere positieve fysieke reactie, namelijk de afname van Cortisol (stresshormoon).

 

Recensie: “Lachyoga met Lisanne was een hele leuke en bijzondere ervaring voor mij. Op het begin voelde ik me nog een beetje ongemakkelijk, zomaar hard lachen tussen vreemde mensen, maar Lisanne is er enorm goed in om een veilige en fijne sfeer te creëren waardoor het al snel oprecht en met elkaar lachen werd. Een fijne manier om je te uiten, vermoeiend maar je krijgt er ook weer goede energie van. Ik kom zeker terug! Heb er zelfs buikspierpijn van het lachen aan overgehouden .” (Hillie)

 

Verbeter je sociale vaardigheden

Lachen is ook goed voor je sociale vaardigheden. Simpelweg omdat je positief contact maakt met je omgeving. Mensen vinden het fijner om contact te maken en zijn vaker welwillend als ze met een positieve houding benaderd worden. Als je samen lacht voel je verbinding met de mensen om je heen en je omgeving ook met jou.

Met een open mind met je problemen omgaan

Lachen kan ook helpen om gezonder met je persoonlijke problemen om te gaan. Als je eenmaal begint met lachen en gevoelens van vreugde op die manier dichter bij je staan, dan krijg je algauw een meer positieve kijk op zaken.

Positiviteit en vrolijkheid zorgt voor een benadering vanuit openheid en zoeken naar oplossingen (in plaats van machteloosheid). De humor ergens van inzien zorgt ervoor dat je zaken beter kunt relativeren. Het plaatst de zaken van alledag weer in perspectief.

Spreekt dit je aan?

Bel of app naar 06 18031618 of stuur een e-mail naar info@lisannecoacht.nl.
Dan bespreken we de mogelijkheden wat betreft locatie, duur van een sessie, samenstelling van een les, en andere vragen die je mogelijk hebt!

 

Recensie: “Voor ik naar Lisanne haar Lachyoga ging was ik vooral nieuwsgierig. Lachyoga, wat houdt dat in? Tijdens de les was het heel fijn en voelde ik me verbonden met de groep. Na afloop had ik een prettig opgeladen gevoel.” (Lotte)